Verlangen opnieuw

over Aristoteles, liefde en echtheid

Ron van Es
2 min readMay 7, 2023

‘Verlangen Opnieuw — Over Aristoteles, Liefde en Echtheid’ is een diepgaand boek geschreven door filosoof Ben Schomakers. In dit boek combineert Schomakers de filosofie van de oude Griekse filosoof Aristoteles met zijn eigen inzichten over liefde en echtheid. Met een heldere en toegankelijke schrijfstijl weet Schomakers de lezer te prikkelen om na te denken over belangrijke levensvragen en biedt hij inzichten die inspireren en tot nadenken stemmen.

Het boek begint met een introductie van de filosofie van Aristoteles, een van de meest invloedrijke filosofen uit de oudheid. Schomakers legt op een begrijpelijke manier de kernbegrippen van Aristoteles’ filosofie uit, zoals het begrip ‘eudaimonia’ (geluk of welzijn) en het concept van ‘deugden’. Hij gebruikt deze concepten als basis voor zijn betoog over liefde en echtheid, waarbij hij de lezer uitdaagt om na te denken over de betekenis van deze begrippen in het moderne leven.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop Schomakers zijn eigen inzichten en ervaringen verweeft met de filosofie van Aristoteles. Hij put uit zijn eigen leven en legt persoonlijke verbanden tussen de filosofie en de realiteit van het dagelijks leven. Dit maakt het boek authentiek en zorgt ervoor dat de lezer zich kan identificeren met de auteur en zijn gedachtegang kan volgen.

Een ander sterk punt van het boek is de nadruk op liefde als belangrijk thema. Schomakers onderzoekt de verschillende aspecten van liefde, van romantische liefde tot vriendschap en zelfliefde, en laat zien hoe deze vormen van liefde elkaar beïnvloeden en ons leven verrijken. Hij gaat diep in op de vraag wat echte liefde is en hoe we authentieke relaties kunnen opbouwen op basis van oprechtheid, respect en betrokkenheid. Dit maakt het boek niet alleen relevant voor filosofen, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei en relaties.

Koop ‘Verlangen opnieuw’ via YouBeDo en doneer 2,35 van je vaste boekenprijs aan een goed doel.

--

--